FIDEUA DE RAJADA

L'any passat ja vam fer una paella de rajada. Hui provarem un plat semblant però esta vegada tirarem fideus
Per a 4 persones
2 kg rajada
6 gambes o llagostins
3 nyores
1.5 litres caldo de peix (o de la mateixa rajada)
300 g fideus de fideua
2 tomaques
1 ramellet de jolivert
3 alls
Oli
Sal
1 cua rap (opcional)
1 sépia (opcional)

Netejar
les rajades, separar les aletes del seu cos, talla-les en trossos
xicotets i salar-les. Si no tenim caldo de peix podem preparar un posant
a bullir, durant uns 20 minuts, en una cassola aigua amb les restes de
la rajada, un parell de fulles de llorer, una tomaca i un poc de pebre
negre en gra. Posar la paella al foc amb oli i sal. Sofregir la nyora i
els alls i reservar. Tirarem la rajada i les gambes, li donarem un
parell de voltes i reservarem també. Pelar i picar les tomaques i
tirar-ho en el got de la batedora junt amb els alls, les nyores, el
jolivert, sal i triturar-ho tot. En el mateix oli posem a sofregir el
contingut del got. Regar amb el caldo. Quan comence a bullir tirar els
fideus i repartir-los per tota la paella. Als 5 minuts repartir els
trossos de rajada i els llagostins o gambes reservats. Ajustar de sal.
Deixar a foc mitjà uns 12 minuts més. Apagar i deixar reposar.
No hay comentarios:
Publicar un comentario