lunes, 16 de junio de 2014

Paella amb ceba, ous de sèpia i abadejo

PAELLA AMB CEBA, OUS DE SÉPIA I ABADEJO

Es diu que mai s'ha de posar ceba a la paella ja que esta ablanix l'arròs i, en cas de fer-se, el sofregit no ha de portar tomaca. Jo tinc seriosos dubtes sobre tal afirmació pel que he estat indagant per ací i no són poques les persones que tradicionalment han estat preparantpaelles espectaculars combinant la ceba amb diferents ingredients (abadejo, verdures variades, etc). Vos propose que veieu esta i que cada un traga les seues pròpies conclusions.

Com sempre, per a 4 persones necessitarem:

400 g arròs
½ kg ous de sépia
200 g d'abadejo dessalat
2 o 3 cebes segons grandària
1.3 litres de caldo de peix
3 nyoras
2 dents d'all
2 tomaques
Jolivert
Safrà
Oli oliva
Sal

Calfar oli en la paella i sofregir les nyores. Retirar-les i en el mateix oli sofregirem la ceba tallada en juliana (com si fóra per a ensalada). Després afegir als ous de sepia prèviament salads. Preparar en el morter o millor amb una batedora, una picada amb les tomaques, les nyores, els alls i el jolivert. Incorporar-ho a la paella i quan la tomaca estiga fregida afegir l'arròs que remourem durant dos minuts i immediatament agregarem el caldo bullint. Procurarem que els ous estiguen ben distribuïts per tota la paella i quan alse el bull repartirem l'abadejo esmollat, afegirem el safrà, la sal, deixarem bullir 10 minuts a foc fort i 8 a foc moderat. Si heu jugat bé amb el foc, en eixe moment s'haurà acabat el caldo i començarem a sentir com sofrig l'arròs, és l'hora d'apagar el foc i deixar-la reposar uns minuts abans de servir. La paella tradicionalment s'ha posat en el centre de la taula i tots han menjat en ella, però ja sabeu que sobre gustos……….

No hay comentarios:

Publicar un comentario