miércoles, 11 de junio de 2014

Paella de verdura



Paella de verdura


* Dos pebres (pimentons) grossos, de bona molla, rojos o verds (o un de cada color); * dues albergines llargues i mitjanes;
* bajoques de les tres classes (ferradura, tavella, garrofó);
* tres o quatre carxofes;
* si són del temps, un grapat de favetes tendres;
* uns 125 gr. d'espinacs, i 125 de bledes;
* uns 300 gr. d'oli;
* 500 gr. d'arròs;
* tres o quatre alls partits per la meitat;
* sal, pebre-roig i safrà;
* uns 100 gr. de tomaca.

Les albergines, pelades o no, tallades diametralment de dalt a baix amb dos o tres talls, per fer-ne quatre o sis trossos de cadascuna; els pebres, sense peçons ni vinses, ben rentats, partits en quarts; els espinacs, la tomaca i les bledes ben picolades.

En l'oli calent de la paella se sofrigen els alls; i van afegint-se després l'albergina, les bajoquetes, el pebre; els espinacs i bledes i carxofes; darrere de tot, la tomaca i les faves. Quan el conjunt estiga sofregit, es trau l'albergina i el pimentó i es deixen a part; es tira el pebre-roig i, tot seguit, l'aigua (un litre), la sal i el safrà. Cal deixar-ho bullir fins que tota la verdura estiga prou cuita; és el moment de posar l'arròs i rectificar-ho de sal i afegir l'aigua que s'haja evaporat durant el bull. Quan l'arròs comença a eixugar-se s'escampen per damunt les llenques del pebre i les albergines. Ja eixut es deixa reposar un moment al foc sense flama ja, i després, un minut o dos fora del foc.

No hay comentarios:

Publicar un comentario